Vragen om te worden gebeld
Vragen om te worden gebeld
Vragen om te worden teruggebeld
Wij bellen u terug

Anfrage wird gesendet...


E-mail schrijven
E-mail schrijven
E-mail schrijven
Wij beantwoorden uw bericht

Anfrage wird gesendet...


Afspraak maken
Afspraak maken
Afspraak maken
We kijken ernaar uit

Anfrage wird gesendet...


   
Sie möchten mit uns persönlich
sprechen? Dann rufen Sie uns einfach an.
Fon + 49 3671 5721 0
zurück
weiter

Geschiedenis Pols Groep

2012

Pols Zuidland is per 1 juli 2012 ook invoerder voor de Kioti tractoren in België. Kioti is de grootste Zuid Koreaanse producent van compact tractoren. Kioti produceert en ontwikkelt sinds de oprichting in 1947 machines en motoren. Sinds 1968 ontwikkelt Kioti zelfstandig tractoren. Pols Zuidland wordt importeur van het merk Zephir.

Vanaf 1 januari dit jaar is Pols importeur van het merk Zephir. Zephir is een fabrikant die rail/road voertuigen bouwt en deze wereldwijd via een dealer organisatie levert. Pols Zuidland wordt importeur van het merk RSP. Onlangs heeft de POLS GROEP de alleen vertegenwoordiging verkregen van RSP Zuig- / Graafmachines in de BENELUX.
Deze machines zijn dé oplossing op plaatsen waar grondverzet met hydraulische graafmachines, niet mogelijk, te gevaarlijk of te arbeidsintensief is.

 

2011

Met nieuwbouw opslagloods klaar voor de toekomst. Op 26 november 2010 is bij de Technische handelsonderneming C. van der Pols & Zn. B.V. te Zuidland de officiële eerste paal geslagen van een nieuw te bouwen opslagloods. De kleinkinderen van directeur eigenaar Cees van der Pols hebben de officiële handeling verricht.

 

2010

Pols Zuidland wordt dealer van het merk Truxor. De Truxor machines met hun unieke, multifunctionele eigenschappen nemen zowel te land als te water de voorhoede. En dat al sinds de eerste machine in 1996 geproduceerd werd. De machines zijn de eerste in hun soort op de markt.
De amfibische eigenschappen van de machines maken hen superieur bij werkzaamheden op de grens van land en water. Met de juiste aandrijfmethode en de minimale bodemdruk kan de machine zonder al te veel schade aan het terrein aan te richten voortbewogen worden.

 

2008

Pols Zuidland wordt dealer van het merk Multicar en Hako Multicar is een fabriek gevestigd in Walterhausen (Duitsland) inmiddels heeft deze fabriek, met ruim 80 jaar ervaring, zich flink ontwikkeld in de Europese markt. Multicar Walterhausen in een onderdeel van Hako-Werke GmbH gevestigd in Bad Oldesloe.

 

2007

Om u in de toekomst nog beter van dienst te zijn heeft Pols de Meern haar service en dienstenpakket uitgebreid. Het vernieuwde pand met een verdubbeld aantal vierkante meters biedt u de gelegenheid voor het zorgdragen van al het onderhoud aan uw

machine(s), een uitgebreide showroom met de nieuwste bezienswaardigheden, het verlenen van VCA keuringen en een ruimte met de mogelijkheid tot het vergeven van diverse technische cursussen.

 

2006

Kioti European Parts Distribution naar Pols Groep: Het Koreaanse merk Kioti levert (compact) tractoren in het vermogensbereik van 20 tot 90 pk en is met een gestage opmars bezig in Europa. Het dealernetwerk is de afgelopen jaren sterk uitgebreid en op alle belangrijke markten in Europa worden de tractoren verkocht. Om ook de onderdelenleverantie in goede banen te leiden gaat de Pols Groep de onderdelenleverantie verzorgen aan de verschillende importeurs in Europa. De keuze voor de Pols Groep is best opmerkelijk daar de markt in Nederland relatief klein is in vergelijking met landen als Duitsland en Engeland. De gunstige ligging, dicht bij de Rotterdamse haven, het ruime en moderne onderdelenmagazijn en de bekendheid met internationale onderdelenlevering waren echter doorslaggevende factoren voor Kioti om de keuze te laten vallen op Pols.

 

2003

Importeur:

Pols Zuidland wordt Nederlands importeur van het tractormerk Kioti.

 

2001

Overname vestiging in Utrecht (Pols De Meern), dit om het gebied rondom Utrecht beter & sneller te bedienen.

 

1998

Pols Zuidland wordt importeur van de Jacobsen producten. Deze producten worden nu door heel Nederland verkocht.

 

1998

Uitbreiding van de bedrijfsruimte:

De stenen loods uit 1954 speelt anno 1998 als bedrijfsruimte niet meer mee. In de loodsen die daarna zijn gebouwd, bevinden zich de opslagruimte, de showroom en het onderdelenmagazijn. Het nieuwe complex uit 1998 bevat de ultra moderne werkplaats, die een oppervlakte heeft van circa 2.000 vierkante meter.

Met de officiële opening van het gloednieuwe complex aan de Stationsweg in Zuidland breekt voor de firma Pols Zuidland een nieuw tijdperk aan. De realisatie van de moderne werkplaats en de smaakvol ingerichte kantoren in dit nieuwe complex betekent bijna een verdubbeling van de bedrijfsruimte. In totaal bedraagt die nu zo’n 5400 vierkante meter.

 

1992

Pols Zuidland wordt importeur van de Ransomes, Cushman en Ryan producten. Deze producten worden nu door heel Nederland verkocht.

 

1990

Uitbreiding van de bedrijfsruimte:

Die laatste drie loodsen worden respectievelijk in december 1984 (1 loods) en maart 1990 (2 loodsen) in gebruik genomen.

 

1989

Pols Zuidland wordt importeur van Doppstadt. Deze machines worden gefabriceerd in Duitsland. Doppstadt produceert verkleiningsmachines voor organisch afval en mobiele zeefmachines die ingezet kunnen worden bij composteringsbedrijven.

 

1984

Pols Zuidland wordt importeur van verschillende merken. Deze producten worden door geheel Nederland verkocht. Het gaat hier om de TS houtversnipperaars en de Leiber transporters.

 

1981

Overname:

In 1981 nemen Cees, Henk en Adriaan het bedrijf over en richten zij samen Pols Zuidland B.V. op.

 

1979

Uitbereiding van de bedrijfsruimte

Op 13 december 1979 opent de heer H. van Geest, burgemeester van Zuidland, officieel een nieuwe loods van het bedrijf. Het is een uitbreiding die later nog door drie andere loodsen gevolgd zal worden. Overigens spreekt de plaatselijke krant in 1979 al over ‘dit enorme bedrijf aan de Stationsweg 36’.

 

1977

Revolutionaire ontwikkeling:

Vanaf de tweede helft van de zeventiger jaren voltrekken de ontwikkelingen bij Pols Zuidland zich in een razendsnel tempo. In 1977 zijn er nog maar zeven man werkzaam in het bedrijf, de omzet ligt dan rond het half miljoen. Na een jaar al schiet die over de één miljoen gulden heen. Van de tweede generatie trekken de broers Pieter en Adriaan zich in die tijd uit het bedrijf terug, Teunis gaat nog even door.

Het productenaanbod en het aantal leveranciers breiden zich van lieverlee verder uit en het personeelsbestand groeit.

 

1971/1974

De derde generatie:

Intussen heeft Teunis vier zoons en een dochter gekregen. Zoon Cees komt als vertegenwoordiger in 1971 in het bedrijf werken, in 1974 gevolgd door Henk, die zich toelegt op de technische kant van het bedrijf.

 

1954

Uitbreiding van de bedrijfsruimte:

De bedrijfsruimte van het mechanisatiebedrijf wordt in de loop van de jaren sterk uitgebreid. In het schuurtje op het bedrijfsterrein, waar de oude freesmachine uit 1937 nog steeds te bewonderen is, begonnen Cees van der Pols Sr. en zijn drie zoons hun eerste handelsactiviteiten.

Negen jaar later, op 18 november 1954, wordt de eerste bedrijfsuitbreiding geopend en in bedrijf genomen. Het is een gebouw, opgetrokken uit betonelementen met ingeperste baksteenvormen, dat wordt afgedekt met golfplaten en dat een doelmatige indeling heeft: een reparatiewerkplaats met machines en werkbanken, een onderdelenmagazijn en een kantoor.

 

1945

Oprichting van de firma

Als de oorlog nog maar koud voorbij is, besluit Cees van der Pols Sr. zich te gaan toeleggen op de handel in werktuigen en machines voor de land- en tuinbouw. Samen met zijn drie zoons, Teunis, Pieter en Adriaan, richt hij in 1945 hiervoor de firma Cees van der Pols en Zonen op.

De eerste machines die via de firma geleverd wordt is er een van Duitse makelij, een groene Bungartz freesmachine. Dan volgen spuitmachines van leverancier Bean voor het spuiten van vruchtbomen, maar ook pompen en zogeheten solo-rugspuiten.

De taken zijn intussen goed verdeeld. Pieter bezoekt de klanten, Teunis doet het werk in de boomgaard en daarnaast het transport van de machines naar en van de klanten en Adriaan zorgt voor de reparaties van de verkochte machines. Ook het onderhoud aan de machines maakt namelijk deel uit van de activiteiten.

 

1937

Verkoop van de eerste machine:

In 1937 schaft Cees van der Pols Sr. zijn eerste freesmachine aan, een gebeurtenis waar het hele dorp voor uitloopt. Die machine staat er nog steeds, inmiddels in de patio van het nieuwe kantoor.

 

1933

De wortels van het bedrijf:

De grondslag voor Pols Zuidland werd eigenlijk al gelegd in 1933.

Grootvader Cees, afkomstig uit Heijplaat, het stukje Rotterdam achter de Waalhaven, strijkt na enig zoeken naar vaste grond onder de voeten voor zijn tuinbouwbedrijf, neer aan de Stationsweg in Zuidland. Daar vestigd hij zijn kwekerij ‘Nieuw Leven’. Zijn zoons Teunis, Pieter en Adriaan helpen mee in het bedrijf.

 

Termijnen
Facebook
Contactpersonen
Cees van der Pols
Verkoopleider RSP Benelux
Telnr. +31 6 43 35 80 00
Fax +31 1 81 45 21 14
Schrijf e-mail
Piet van der Pols
Verkoopleider in Nederland
Telnr. + 31 6 43 35 80 35
Fax +31 1 81 45 21 14
Schrijf e-mail